Urheiluhieronta

Urheiluhieronta on klassisen hieronnan soveltamista urheilijoiden tai aktiivisen liikunnan harrastajan tarpeisiin, eikä ulkoisesti juurikaan poikkea klassisesta hieronnasta. Urheiluhierojalta edellytetään laajempaa ymmärrystä urheilun aiheuttamien harjoitteiden ja rasitusten vaikutuksesta kehoon, ja tähän olen käynyt erikoisammattitukinnon osan, urheilijan lihashuolto.

Urheiluhieronta nopeuttaa palautumista urheilusuoristuksesta/rasituksesta, lisää lihasten joustavuutta, parantaa verenkiertoa ja laajentaa nikamien ja nivelten liikeratoja lihasjännitystä poistamalla.

Klassinen hieronta

Klassisessa hieronnassa käsittelen peyhmytkudosta erilaisin ottein ja silloin lihaksen aineenvaihdunta ja kudoksen uusiutumien tehostuu. Hieronta rentouttaa kehoa, nopeuttaa paranemista/palautumista sekä laukaisee lihasjännitystä ja erilaisia kiputiloja. Klassinen hieronta vilkastuttaa verenkiertoa, lisäten hapen ja ravinteiden kulkua sekä poistaen kuona-aineita, lisää lymfakiertoa, vähentäen turvotusta, avaa pieniä verisuonia, parantaa nivelten liikkuvuutta, rikkoo arpikudosta.