Metsäjooga laskevalla sykkeellä

Joogan avulla lähes huomaamatta kehotietoisuus sekä kehon ja mielen hallinta kehittyvät, liikkuvuus ja hapenottokyky tehostuvat ja kierroksilla käyvä olo rauhoittuu. Hyviä vaikutuksia on lukematon määrä. Kun yhdistetään nämä kaksi tekijää, luonto ja jooga, saadaan lyömätön yhdistelmä vaikuttajia hyvinvoinnin edistämiseksi.

Maastossa voi hyvin tehdä yksinkertaisia joogaharjoitteita.

On kuitenkin syytä muistaa, että kaikkia liikkeitä voidaan tehdä monella tasolla, ja pienikin liike on parempi kuin ei liikettä lainkaan.

Kuuntele ja tunne luonnon äänet ja sävyt

Näyttävät liikkeet (asanat) tai liikesarjat eivät ole päämäärä, vaan tapa, joilla voidaan edetä pikkuhiljaa kohti tavoitetta. Niiden avulla toki saamme avattua mahdollisia jännityksiä ja jäykkyyksiä kehostamme. Muun muassa hyvinvoiva selkäranka taipuu sujuvasti kaikkiin sen liikesuuntiin, joita joogassa lempeästi harjoitetaan.

Hathajooga on yksi tunnetummista joogamuodoista. Kehon liikkeen avulla yritetään ulottua mieleen, ja löytää näin sisäistä tasapainoa. Pehmeä fyysinen liike yhdistetään hengitysharjoituksiin ja meditaatioon kestävän fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin saavuttamiseksi.

Hathajoogan hyödyt

  • Vahvistaa ja notkistaa kehoa
  • Vähentää jännityksiä kehossa
  • Kirkastaa mieltä ja lisää fokusta
  • Voimaannuttaa ja inspiroi
  • Parantaa unta, keskittymiskykyä ja tasapainoa